Prelivene jagode

Objavljeno: 12.10.2012 | Teme: Hrana Recept
Prelivene jagode

Jednostavno ćete se oduševiti kada ovo ugledate ispred sebe! Ovo je tako finoo, slatko, sočno i jednostavno za pripremit, ali još jednostavnije za pojesti!

 

SASTOJCI

 

-20 jagoda

-20 koktel čačkalica-1 šalica šećera (250 ml)

 

PRIPEMA

1) Jagodama možete maknuti peteljke, ali zbog vizualnog dojma i kontrasta boja bolje je da ih ostavite. U svaku jagodu piknite čačkalicu.

 

2) Šećer i 125 ml tople vode stavite u lončić ili tavu te kuhajte na srednjoj vatri uz mješanje oko 3 minute nakon čega trebate povećati temperaturu i uz neprestano mješanje kuhati još 8 minuta. Kada se počnu pojavljivati mjehurići, nakratko maknite sa vatre. Kada smjesa dobije zlatno žutu boju, maknite sa vatre.

 

 

 

3.)Karamel preljev odmah prelijte preko jagoda, ali pažjivo iz razloga da se ne opečete, ali i da ne smočite štapiće. Ako Vam se ovo čini komplicirano, možete svaku jagodu posebno umakat u preljev.

 

Ostavite 15-20 minuta da se ohladi te poslužite!

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close