Igre i zabava

Objavljeno: 25.01.2012 | Teme: Igre Zabava
Igre i zabava

Kada pozovete samo djecu na rođendansku proslavu, nemojte očekivati da ste sa tortom i sendvičima riješili sve probleme. Djecu ne smijete prepustiti bez nadzora (bez obzira o kojem se uzrastu radi), jer bi se proslava uskoro mogla pretvoriti u dosadu ili u noćnu moru. Pogotovo ako se radi o proslavi samo sa dečkima. Cure se još nekako zapričaju i zaigraju same i nađu si što će raditi (mada ni to nije riješenje) ali dečki su u stanju za tren napraviti totalni «raspašoj”.Dajte si truda i pokušajte napraviti plan zabave i igara za ta 3-4 sata koliko traje proslava.

Djeca će biti zadovoljnija ako ih netko usmjeri na neke igre i ako im da ideju. Sama proslava će im tada ostati u lijepom sjećanju i rado će se prisjećati i prepričavati dogodovštine sa tuluma . Evo prijedloga za neke igre koje možete bez puno muke a sa samo malo truda organizirati na vašoj proslavi:


Kuglana

Plastične bočice od soka ukrasiti šarenim ili npr. kolaž papirom, te napuniti vodom do 3 cm visine. To su čunjevi koje djeca gađaju loptom a ako je lopta lagana,čunjeve i ne treba puniti vodom.

 

Nošenje loptice u žlici
Poznata natjecateljska igra u kojoj je zadatak što brže i spretnije donijeti lopticu za stolni tenis u žlici do nekog određenog cilja. Loptica se ne smije pridržavati drugom rukom u protivnom je suidonik diskvalificiran.

 

Poznata igra plesa s balonom
Djeca plešu u paru držeći balon svojim glavama. Treba biti spretan i okretan kako balon tijekom plesa ne bi ispao. Onaj par kojemu balon ispadne,ispada iz igre. Igra koja provjereno donoi najviše smijeha i zabave.

 

Ples s metlom
Djeca stoje u krugu i jedan igrač drži metlu. Kada počne muzika igrači dodaju metlu jedan drugome a kada muzika prestane, igrač kod kojega je metla ispada iz igre.

 

Igra pantomime
Dijete pokretima tijela pokazuje nešto, dok ostali pogađaju. Pantomima može biti tematski određena, npr. životinje, zanimanja, muzički instrumenti, sportovi i drugo.

 

Ostale igre: skrivača, skakanje u vrećama, igra lovice, nogometa, graničara…

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close