Školica

Objavljeno: 08.12.2015 | Teme: djeca Igre Zabava
Školica

Zaigrajmo školicu jednu od  najrasprostranjenijih dječjih igara!

 

Iako se igra uglavnom na otvorenom iscrtana kredom na pločniku igru školice u ove hladnije dani vaši klinci mogu zaigrati u toplini doma.

 

Sve što Vam je potrebno je ljepljiva traka u boji koja će poslužiti za “iscrtavanje” školice na vašem parketu ili pločicama i komadić krede koji će poslužiti umjesto kamenčića za bacanje.

 

Trakom napravite deset kvadrata kao što je prikazano na slici i napravite brojeve od 1 do 10 u svakom kvadratu te igra može početi.

 

Pravila igre:

  • Prvi igrač stane ispred polja označenog brojem 1 i u njega baci kredu. Skakućući na jednoj nozi igrač skoči u prvo polje, uzme kredu i skakućući na jednoj nozi vrača se na startnu poziciju.

 

  • Nakon toga isti igrač baca kredu u polje označeno brojem 2 i ponavlja postupak te se skakućući na jednoj nozi polje po polje vraća na startnu poziciju.

 

  • Postupak se ponavlja sve dok igrač ne prođe sva polja od 1 do 10.

 

  •   Pobjednik je onaj igrač koji prvi prođe sva polja.

 

Ako igrač ne baci kredu na odgovarajuće polje ili je prilikom skakanja stao na crtu gubi red i drugi igrač dobiva pravo na igru.

Također je bitno da kreda prilikom bacanje ne padne na liniju trake jer u tom slučaju igrač također gubi red u igranju.

 

Zabavite se uz veselu igru školice :-)

 

Naše ostale prijedloge za igre pogledajte OVDJE.

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close