Savršen ljetni odmor za djecu ispunjen kvalitetnim sadržajima

Objavljeno: 15.07.2013 | Teme: Ljetni kamp Ljeto Znanost
Savršen ljetni odmor za djecu ispunjen kvalitetnim sadržajima

15. srpnja 2013. – Udruga Želim biti znanstvenik u sklopu projekta Fora radionice organizira ljetni, zabavno-edukativni kamp za djecu od 6-11 godina. Cilj ovog programa je pružiti djeci nezaboravno iskustvo učenja kroz eksperiment, igru i vlastito iskustvo te im ispuniti duge dane ljetnog odmora kvalitetnim sadržajima. Program traje od ponedjeljka do petka, od 8-16 sati (uz dežurstvo do 17 sati), i odvija se u dva ciklusa – u prvom i trećem tjednu održava se kamp Proučavanje ljeta, a u drugom i četvrtom Low tech robotika.

 

 

 

Proučavanje ljeta

 

Fora radionice žele pobuditi znatiželju u djeci, produbiti njihova opažanja i povezivanja, stoga je kreiran zabavan i lijep znanstveni projekt “Ljeto”. Djeca će učiti o toplini, moru i soli, graditi će sunčane satove, bavit se taljenjem i topljenjem. Djeca vole slatko voće, pa će proučavati voće, zrenje, predivne boje voća i cvijeća, uz niz šarenih pokusa, a da sve bude fora, proučavat će i bioluminiscenciju krijesnica i planktona te cvrčke i kako to te male bubice tako glasno i lijepo pjevaju. Rezultat će biti dubok, poučan i zanesen uvid u ljepotu i čaroliju ljeta te puno znanja koja će djeca izgraditi bez da se uopće trude, a sve kroz eksperiment i igru.

 

Low tech robotika

 

Nema djeteta kojeg ne zanima kako rade strojevi i kako funkcioniraju roboti, stoga je za sve klince kreiran program “low tech robotike”. Djeca će od jednostavnih materijala izgrađivati robotske ruke i šake, hidrauličke dizalice, mostove i druge aparate, robote koji se kreću zbog balansiranja tereta i još puno toga što vole.

 

„Kroz ovaj program djeca će ostvariti svoje zamisli i snove te steći puno samopouzdanja – jer su sposobni sami izgraditi nešto funkcionalno, lijepo i korisno. Program je lagan, u potpunosti prilagođen najmlađima koji će njemu uživati bez opterećenja, uz pjesmu i puno kretanja i igre.“ – rekla je predsjednica udruge Želim biti znanstvenik Željka Babić.

 

Kamp se odvija u prostorima Fora radionica, Zumbulska 25, Gornje Vrapče, gdje se nalazi unutarnji, novouređeni prostori i dvorište. U blizini se nalazi i park šume Grmošćica pogodna za šetnje i istraživanje u prirodi. Kamp vode iskusni profesori i inženjeri znanosti sa iskustvom u radu s djecom. Osigurani su zdravi i balansirani obroci za djecu te sva potrebna oprema i materijal, a prema potrebi i kombi prijevoz u kamp i iz kampa. Cijena tjednog kampa iznosi 1.500,00kn.

 

Fora radionice

 

 

Fora radionice su projekt udruge Želim biti znanstvenik. Fora radionice osmišljavaju i organiziraju radionice i događanja na kojima djeci pružaju priliku da postanu znanstvenici, istraživači, inženjeri; zadovoljavaju njihovu znatiželju te istodobno jačaju njihov interes za znanost, tehnologiju, učenje i znanje. Radionice vode iskusni profesori i inženjeri znanosti sa iskustvom u radu s djecom. Više informacije o Fora radionicama na sljedećem linku: http://foraradionice.wordpress.com/.

 

Kontakt osobe:

 

Tomislav Čehulić

 

+385 98 782 483

tomo@grizli.hr

 

Grizli komunikacije d.o.o.

Storžička 2b

HR – 10 000 Zagreb

www.grizli.hr

Jelena Gašpar

PR/SM Assistant

 

+385 97 736 0631

jelena@grizli.hr

 

Grizli komunikacije d.o.o.

Storžička 2b

HR – 10 000 Zagreb

www.grizli.hr

 

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close