Važnost dječje igre

Objavljeno: 06.02.2012 | Teme: Upoznajmo svoje dijete
Važnost dječje igre

Djetinstvo je razdoblje ljudskoga života kada najlakše sklapamo razna prijateljstva i mnoga od tih druženja ostanu nam zauvijek u životu. Sva ta dječja iskrenost i zaigranost omogućava lako upoznavanje i građenje veza koje mogu potrajati cijeli život. Dječji rođendani igraju važnu ulogu u prvim kontaktima sa drugom djecom i pripremaju naše mališane na prva druženja i izgrađivanja odnosa među djecom.

 

Kroz igru i druženje s drugom djecom dijete se uči mnogim vještinama koje će mu kasnije u životu olakšavati međuljudske odnose i pripremiti ga za razne životne izazove. Kroz druženje dijete sazrijeva, izgrađuje se u ličnost koja će se u budućnosti znati nositi kroz međuljudsku komunikaciju, slušati tuđa mišljenja, prihvaćati tuđe prijedloge, učiti se strpljenju i nesebičnom djeljenju i pomaganju bližnjima. Kroz igru dijete izražava svoje želje i isto tako prihvaća i tuđe potrebe. Dječji rođendani su sjajna prilika da vaše dijete napravi prve korake u druženju sa ostalom djecom.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close