Uradi sam: Moderni božićni vijenac

Objavljeno: 03.12.2012 | Teme: Uradi sam Zabava
Uradi sam: Moderni božićni vijenac

Originalna ideja za vijenac koji može biti iskoristiv tokom cijele godine, na zidu, vratima, staklu… Pokušajte, jednostavno je za napraviti i ne zahtijeva puno materijala!

 

 

MATERIJAL:

*štapići za sladoled

*kist

*boja (tempera)

*ljepilo

*kolut (kupiti ili iskoristiti ako imate od doma nekakav kolut)

*papir i olovka

 

PRIPREMA:

1.) Kolut stavite na sredinu papira. Prislonite jedan štapić za sladoled na kolut i povucite liniju koja će Vam pomoći da ispadne ravnomjerno.

2.) Malo ljepila (najbolje je vruće ljepilo) nanesite na kolut i štapić prislonite na to ljepilo, malo držite dok se ne primi.

3.) Tako radite sve dok ne završite sa prvim dijelom. Kako bi vijenac izgledao vizualno što bolje, štapiće lijepite i između prethodnih, kao što je prikazano na slici.

4.) Kada ste sve to polijepili, uzmite kist, namočite ga u malo vode i boje i krenite sa bojanjem. Ne mora vjenčić biti jednobojan; još bolje; možete nacrtati pravu božićnu sliku, pahulje, bor…

 

5.) Ostavite da se osuši, a kad se osušilo, primite lagano i piknite čavlić ili nešto slično kako biste mogli objesiti na vrata ili zid.

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close