Uradi sam: Božićne pahulje

Objavljeno: 26.11.2012 | Teme: Savjeti Uradi sam
Uradi sam: Božićne pahulje

Bliži se vrijeme blagdana; još malo će nam stići sv. Nikola, Božić… Isto tako se bliži i vrijeme ukrašavanja prostorija, dvorišta pa Vam mi predlažemo da napravite ove prekrasne božićne pahulje. Materijala Vam ne treba puno, samo 3-4 stvari, ali ono što Vam sigurno treba su Vaši klinci, božićne pjesme, dobro raspoloženje i osmjeh na licu. Budite kreativni!

 

POTREBAN MATERIJAL :

*kvalitetno ljepilo (tekuće)

*šljokice, konfetići ili neki drugi ukrasi- A4 ili veći format bijelih papira

*konac ili tanka špagica

*škare

 

PRIPREMA :

1.) Presavijte papir na pola pa onda na još jednu polovicu. Nakon toga ga presavijte tako da dobijete izgled trokuta i počnite rezati krugove, trokute ili neke druge oblike. Osim ovog načina, možete se igrati i presavijati kako i koliko puta želite. Svaka pahulja će izgledati posebno, kao i u stvarnosti!

2.) Nakon što se izrezali, jednu cijelu stranu izrezanog papira premažite ljepilom i po njemu posujte šljokice ili ostale ukrase. Lagano, prstima tapkajte po šljokicama kako bi se većina primila za ljepilo.  Ostavite da se ljepilo posuši.

3.)Isto to ponovite s drugom stanom nakon što se ljepilo osušilo.

4.) Nakon što ste napravili dovoljan broj pahula, vrijeme je da ih objesite na željeno mjesto. Probušite škarama sitnu rupicu na vrhu pahulje i provucite končić i zavežite ga na čvorić. Objesite na željeno mjesto.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close