Slatka košnica

Objavljeno: 03.07.2012 | Teme: Torta
Slatka košnica

Ako želite slatku tortu koja izgleda kao košnica oko koje curi med, lete pčelice i krasi ju cvijeće, ova torta je pun pogodak.

 

SASTOJCI:

 

· biskvit promjera 20 cm

· biskvit promjera 15 cm

· biskvit promjera 10 cm,ali ga pecite u zdjeli koje ima oblo dno

· 830ml žute glazure

· 13 okruglih keksića

· 375 ml svijetlo plave glazure

· 12 mini Twix čokoladica

· 12 bijelih sljezovih kolačića

· čokoladna glazura

 

PRIPREMA

 

1) Uzmite nož sa dugom oštricom kako bi biskvit izrezali u krug ukoliko ste pekli u pravokutnom kalupu. Kako bi dobili početni izgled košnice, biskvit promjera 20 cm stavite na  podložak za tortu (kada ste ispekli biskvit,ostavite ga da se ohladi). Na prvi biskvit stavite drugi,ali prije toga namažite gornji dio prvog biskvita žutom kremom (krema od vanilije). Isto tako napravite s drugim biskvitom te na njega stavite treći, obli biskvit.

700ml žute kreme podgrijte u mikrovalnoj dok se skroz ne rastopi i postane tekuća (oko 20-ak sekundi; ovisi o jačini same mikrovalne).

Polako izljevajte kremu na biskvite,od vrha. Prekrijte cijelu tortu kremom.

Ostavite 30 minuta da se krema stisne.

 

2) Dok se krema stišće, 12 okruglih kolačića poslazite i počnite raditi pčelice, a njih ćete napraviti ovako:  kolačiće premažite plavom kremom i u sredinu stavite Twix. Bijele sljezove kolačiće izrežite tako da dobijete elipsu (krila). Pažljivo ih poslažite oko torte.

 

3) Vrata napravite od keksića-premazite ga čokoladnom glazurom s obje strane te pričvrstite uz košnicu.

Sa ostatkom žute kreme prošarajte košnicu.

 

Ova torta dovoljna je za 12-15 osoba

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close