Napravimo kasicu od slanog tijesta…

Objavljeno: 31.08.2012 | Teme: Uradi sam
Napravimo kasicu od slanog tijesta…

Evo jedne jednostavne ideje kako možete sami napraviti svoju kasicu (ili neku kutijicu, čašu za sitne potrepštine, kućicu i sl.)

Od teptrapaka od mlijeka izrežite “čašu” i poklopac (na kojemu trebate prorezati dovoljan otvor kroz koji će moći proći kovanica od 5 kuna), te, kako se ne bi nepotrebno micao s predviđenog mjesta, poklopac najbolje zalijepite selotejpom za čašu.

Napravite tijesto od jedne čaše brašna, jedne čaše soli i (oko) pola čaše vode, razvaljajte ga otprilike na debljinu 0,5 cm, pa s njim obložite kutijicu sa svih strana (nemojte zaboraviti otvor!).

Takvu kutijicu stavite u pećnicu na nisku temperaturu (oko 100 stupnjeva) da se suši otprilike 45 minuta… Zatim ju obojajte po želji i kasica je gotova. Budite marljivi štediše i to će vam se sigurno isplatiti…

 

 izvor: http://zlatna-djeca.blogspot.com, Mr. sc. Snježana Majdandžić-Gladić

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close