Najbolje igranje je u Dvorcu Camelot!

Objavljeno: 10.01.2014

485311_442271119181103_1949020226_nKoliko je igranje važno svi znaju! Svi se vole igrati, djeca i odrasli, međutim dok je odraslima to tek bijeg od svakodevnog stresa, djeci je igranje put za najbolji razvoj njihovih sposobnosti koje će kasnije kroz život koristiti.

 

Na tom putu bitno je igrati se što više i zato treba poticati djecu da se igraju. Igra prije svega utječe na tjelesni i psihološki razvoj djece. Igra utječe na usvajanje motoričkih sposobnosti jer djeca skaču, trče, provlače se i pužu, bacaju i kotrljaju čime usvajaju genijalne sposobnosti.

 

Kako djeca rastu tako se širi njihov interes i znatiželja pa tako i igre postaju složenije. Zbog toga je važno da igre budu raznolike kojima djeca razvijaju svoju maštu, kreativnost i domišljatost. Igrom djeca razvijaju pamćenje, koncentraciju i način razmišljanja te pristupe rješavanju problema i prepreka.

 

Djeca kroz igru stupaju u socijalne odnose, uče važne socijalne vještine te spoznaju što je to međusobna suradnja, solidarnost i suosjećanje (empatija).

 

Posjetite Dvorac Camelot!

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close