Mini cvjetnjak torta

Objavljeno: 12.02.2013 | Teme: Hrana Recept Torta Torte
Mini cvjetnjak torta

Ova torta izgleda kao pravi cvjetnjak, ali svi su sastojci u potpunosti jestivi, osim jednoga!  Zanimljive boje, jednostavan način pripreme i oduševljenje na licima Vaših klinaca će Vas jednostavno natjerati da ju napravite!!

SASTOJCI:

 

*biskvit koji sami možete pripremiti (čokoladni i/ili od vanilije)

*čokoladna krema

*plastični štapići

*gumeni ušećereni bomboni, raznih boja (za cvijeće i listove)

*čokolada (za ribanje)

*šećer

*piškote za ogradu

 

PRIPREMA:

 

1.) Kao podlogu koristite biskvit. Premažite ga kremom pazeći da se ne izlije. Kako se ne bi izlio, biskvit sa strane premažite kremom i izrezane oblike za ogradicu lagano prislonite.  Ostatak kreme također izlijte u “vrt”.

 

2.) Gumene bombone koje ste kupili izrežite nožićem ili koristite kalupe kako biste dobili oblik cvijeta te lišća, kao što je na slici, ali prije toga posipajte  šećer po radnoj površini te bombone stavite na šećer i oklagijom pređite preko njih, sa jedne i druge strane. Zapiknite čačkalice kao što je na slici.

 

3.) Listove pričvrstite uz čačkalicu s donje strane. Napravite dovoljan broj cvijeća, ali ne pretjerujte.

 

4.) Čokoladu sitno naribajte i posujte ju preko kreme, kako bi izgledalo kao da je prava zemlja u ogradici.

 

5.) Na nekoliko mjesta pažljivo postavite cvjetove, stavite u hladnjak da se ohladi i kada se klinci skupe, podijelite im vilice ili žličice i neka kopaju!

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close