Kako provoditi vrijeme s djecom u jesen?

Objavljeno: 11.10.2012 | Teme: Igre jesen Zabava
Kako provoditi vrijeme s djecom u jesen?

Jesen je već duboko zagrizla i stvarno je uhvatila maha. Nadamo se da ste jakne, kapute i šalove izvadili iz ormara i počeli ih koristiti! Jesen karakterizira tmurno raspoloženje kod osoba, smanjenu energiju za aktivnošću, stoga ćemo Vam ovdje predstaviti nekoliko kvalitetnih savjeta kako možete provoditi slobodno vrijeme sa Vašom djecom, kako ih potaknuti na rad te na boravak na svježem zraku.

 

Što možete raditi u prirodi?

 

Skupljajte lišće: 


Gazite kroz lišće i skupite najljepše. Složite ih po bojama ili prema veličini. Najljepše možete nalijepiti na list papira pa ih  staviti u okvir kao sliku. Kada je vjetar pokušajte ih uloviti.

 

Promatrajte oblake:


Legnite na klupu u parku i promatrajte oblake. Pokušajte pronaći raznorazne likove. Objasnite djetetu da je na jesen sunce sve niže, broj oblaka sve veći i dani sve kraći.

 

 

Promatrajte ptice:


Kupite djetetu dalekozor i promatrajte ptice. Objasnite mu da se neke ptice sele na jug jer će kod nas uskoro biti prehladno za njih. Promatrajte kako su ptice raspoređene u jato. 

 

 

Posjetite šumu:


Objasnite djetetu što se događa u šumi. Životinje se pripremaju na zimu. Skupljaju zalihe hrane da bi je imale dovoljno do proljeća. Skupljajte gljive, potražite žirove i kestene. 

 

 

Zavucite se u krevet:

 

Vani pada kiša? Zavucite s djetetom u krevet i razgovarajte. Pustite neku laganu muziku i pitajte ga kako se osjeća, što misli o nekim stvarima, što bi volio biti kada odraste,…

 

 

Igrajte se:

 

U dvorištu kuće ili na nekom školskom igralištu organizirajte pravu obiteljsku utakmicu. Mama neka bude šaljivi komentator, a tata i ostatak obitelji neka igra nogomet, košarku, graničara,…

 

 

Pecite, kuhajte,..:

 

Djeca vole raditi rukama! Zašto im to ne biste priuštili? Ako pripremate ručak, dopustite djetetu da sjecka mrkvu, peršin ili neke druge stvari koje ne moraju estetski izgledati savršeno. Popodne je i Vama i klincima je dosadno? Napravite muffine, zasladite se zajedno. Djeca će biti sretna zato što ste im posvetili pažnju, ali i zato što su nešto napravili.

 

 

Posjetite selo:


Ako imate mogućnost boravka na selu, posjetite voćnjak ili vinograd. S djetetom skupljajte jabuke, kruške, dunje i ostalo voće. Ne zaboravite, sada je i vrijeme za skupljanje oraha. Otiđite s djetetom u berbu.

 

Uđite u svijet djece! Djeca to žele! Potrebna im je pažnja, toplina i čista, bezuvjetna roditeljska ljubav!

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close