Kako pametno obogatiti školske praznike?

Objavljeno: 20.05.2013 | Teme: Ljeto Savjeti Školski praznici
Kako pametno obogatiti školske praznike?

Školska godina skoro je gotova, najljepši su to trenuci svakog školarca, a  ujedno i noćna mora svakog zaposlenog roditelja. Nema više cjelodnevnih obaveza, učenja i pisanja zadaća, kao ni svih vannastavnih aktivnosti kojima inače popunjavate većinu slobodnog vremena Vašeg djeteta poput nogometa, baleta  ili stranih jezika. Klinci su  na zasluženom odmoru i konačno imaju dovoljno vremena samo za sebe. Mogu nadoknaditi sve  vrijeme koje inače nemaju dok traje školska godina, čitati, gledati TV ili čak surfati više nego što im inače dozvoljavate. Uz sve to imaju i dovoljno vremena da se prepuste svojim mislima i maštanjima.

 

 

Mnogim roditeljima školski praznici predstavljaju i još jedan izazov. Po prvi put njihovi mališani biti će sami kod kuće čitavo jutro te je sasvim logično da ih brine kako će snaći dok su bez nadzora odraslih osoba.  Bez kontrole roditelja, djeca se mogu prikovati uz televizor ili kompjuter i zaboraviti na doručak, ali i na igru i fizičku aktivnost na otvorenom te druženje s prijateljima. K tome, dok su roditelji odsutni, djeca lakše posežu za neprimjerenim kompjutorskim igrama, sadržajima i kontaktima na internetu.  Da biste zaštitili svoje dijete od neprimjerenih sadržaja, postavite jasna pravila korištenja kompjutora te otvoreno razgovarajte o svemu. Iz dana u dan, sve više djece posjeduje vlastiti ili ima pristup kućnom kompjutoru, pa veliki dio slobodnog vremena provode na internetu i igrajući kompjutorske igrice. Iako kompjutor igra važnu ulogu u intelektualnom i psihomotornom razvoju djeteta, za dobrobit djeteta moraju postojati jasna pravila korištenja koja će ga zaštititi, posebno ako je samo kod kuće, i od pretjeranog korištenja i od opasnosti koje vrebaju s interneta. Iako kompjutor predstavlja veliko zadovoljstvo, on ne smije postati zamjena za igru i ostale aktivnosti na otvorenom te druženje s vršnjacima.

 

Više informacija saznajte na broj telefona 091 3874 356 ili na www.smart-kids.info

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close