Kako izraditi gusjenicu od kutije za jaja?

Objavljeno: 25.10.2012 | Teme: Uradi sam
Kako izraditi gusjenicu od kutije za jaja?

Kako izraditi gusjenicu od kutija za jaja? Prognoza kaže da će svakim danom biti sve hladnije, a vaše dijete svejedno ima energije kao da je proljeće? Postoje i drugi načini zabave, osim skakanja i trčanja u parku. Mali kreativci vam donose ideju kako zabaviti svoje dijete unutar četiri zida, a da se pritom i sami zabavite.

 

MATERIJAL

 

Većinu ovog potrebnog materijala imate kod kuće, a u slučaju da vam nešto nedostaje, snađite se i pokušajte ga nabaviti. Garantiramo da ćete se nasmijati i kreativno izraziti, a najbitnije od svega je da će ovakva druženja vaše dijete pamtiti. Što čekate? Idemo na posao!

KORAK 1:

 

Pripremite tijelo za gusjenicu. Ako nemate kuglicu od stiropora ili nešto slično, glavu može činiti prva ‘grbica’ tijela gusjenice.

KORAK 2:

 

Napravite sitne rupice sa svake strane tijela, u koje ćete kasnije umetnuti noge. Također, napravite dvije rupice na glavi, za ticala.


 

KORAK 3:

 

Pričvrstite dijelove tijela vaše gusjenice. Mi smo koristili vruće ljepilo, ali može poslužiti i obostrano ljepljiva traka ili neko drugo jako ljepilo.

KORAK 4:

 

Obojite tijelo gusjenice po želji.

KORAK 5:

 

Dok se tempera suši, pripremite oči, usta i ticala koristeći tkaninu i čupavu žicu. Ako nemate tkaninu, možete koristiti kolaž, a čupavu žicu možete napraviti sami tako što ćete omotati vunu na žicu.

 

KORAK 6:

 

Kad se tempera osušila, zalijepite oči i usta te učvrstite ticala.

 
 

KORAK 7:

 

Izrežite čupavu žicu i provucite kroz rupice na tijelu gusjenice. 

 
 

I vaša gusjenica je gotova. Čestitamo!

 
 
 

Koliko god je vama zabavno izrađivati ovu gusjenicu, vašem djetetu je još zabavnije. Ne podcjenjujte svoje dijete, uključite ga u ovaj proces što je više moguće, poštivajući njegove razvojne mogućnosti.
Ukoliko želite da se vaše dijete uči igrati baš na ovakav način, samostalno izrađivajući svoje igračke, upišite ga u Edukativno kreativnu radionicu za djecu ‘Mali kreativci’ i gledajte kako se razvija njegova kreativnost i mašta.
Tutorial izradili: Mali kreativci – www.malikreativci.hr

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close