Jesenske aktivnosti za djecu

Objavljeno: 02.11.2012 | Teme: jesenske igre Uradi sam
Jesenske aktivnosti za djecu

Jesen je savršeno vrijeme za boravak vani, u prirodi, da djeca uživaju na svježem zraku i uče o godišnjim dobima.Ovdje možete pročitati nekoliko prijedloga koje smo pripremili za Vaše mališane i tipični su za ovo doba godine.Zabavite se sa djecom!

 

SAVJETI

 

1) PROŠEĆITE zajedno kao obitelj. Iskoristite jutro ili poslijepodne za  šetnju i druženje, boravak u prirodi, ali i sakupljanje jesenskih plodova poput kestena, žireva,..

 

2) ŽIREVI su odlični za izradu malih, zabavnih figurica. Vaše dijete će biti sretno, zadovoljno i veselo. Od kolaž papira ili nekog drugog, debljeg materijala izrezujte oči, ruke, nos, usta i ljepite ih na žireve. Djeca će biti iznenađena i oduševljena, a Vama to neće biti preveliki trošak. Sve što je potrebno je vrijeme, volja i naravno, klinci jer bez njih to ne bi bilo to.

 

3) POSJETITE muzej, galeriju ili neku drugu turističku atrakciju u Vašem ili obližnjem gradu. Klincima će biti zanimljivo i interesantno!

 

4) FOTOGRAFIRAJTE djecu u lišću, na drvetu! Iskoristite jesen i bogatstvo koje nam pruža. Neka se klinci bacaju u hrpe lišća, a Vi sve to bilježite fotoaparatom ili kamerom i imajte uspomenu na lijepo provedeno vrijeme.

 

5) SAKUPITE lišće i na bijelom papiru ga poljepite i napravite pravo drvo!

 

6) OPUSTITE SE sa klincima. Vani pada kiša? Zavalite se sa djecom u krevet, pokrijte se dekicom i razgovarajte! Neka Vam se djeca povjere ako već nisu; njima će to dobro doći, a Vi ćete znati što ih tišti ili usrećuje!

 

7) PIKNIK je idealan za boravak u prirodi i na svježem zraku! Pripremite dekicu, toplu odjeću i malo hrane kako biste se opustili zajedno sa klincima! Dok Vi slažete sendviče, djeca neka puštaju zmaja, igraju nogomet, dodavaju se loptom, kartaju i slično.

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close