Dječja pizza sa špinatom (Dr.Oetker)

Objavljeno: 02.03.2012 | Teme: Hrana i piće
Dječja pizza sa špinatom (Dr.Oetker)

Klinci ne vole jesti špinat ? Hmm……pa, ne znamo baš….jer ako im napravite ovako nešto fino i slasno imamo neki osjećaj da će promijeniti mišljenje. Dječja pizza sa špinatom je sjajna prilika da svojim klincima predstavite špinat na drugačiji način nego kako ga oni vide. Recept je preuzet sa portala  www.oetker.hr

 

Dječja pizza sa špinatom (otprilike 20 komada)

 

Za lim:
nešto masnoće

 

Za tijesto:
1 mješavina za tijesto za pizzu
hladne vode za umijesiti tijesto (prema uputama na omotu)

 

Nadjev:
450 g duboko smrznutog špinata u listovima (ili svježeg blanširanog)
1 luk
4 žlice umaka od rajčica
100 g ribanog sira
2 žlice krušnih mrvica
sol, svježe mljeveni papar
otprilike 150 g milerama

 

Priprema:
1. Pripremi i izvaži sve sastojke. Ako koristiš smrznuti špinat, izvadi ga da se odledi, a ako je svjež valja ga blanširati. Očisti luk, odstrani mu ljusku i nareži na sitno. Naulji lim za pečenje i zagrij pećnicu na otprilike 220º C (pećnicu na vrući zrak na 200º C).
2. Napravi tijesto za pizzu koristeći mješavinu i određenu količinu vode. Sve zamijesi pomoću miksera s valovitim nastavcima u posudi za miješanje, posipaj brašnom pa oblikuj u limu za pečenje.
3. Tijesto premaži umakom od rajčica pa pospi sirom. Pomiješaj špinat s lukom i krušnim mrvicama te solju i paprom pa ga rasporedi po tijestu. Na to dodaj mileram, rasporedi ga u obliku mrlja, i stavi lim u pećnicu na donju rešetku.
4. Nakon otprilike 25 minuta pizza je pečena i najbolje je poslužiti je odmah.

 

Temperatura pečenja
električna pećnica: otprilike 220º C
pećnica na vrući zrak: 200º C

 

Vrijeme pečenja:
otprilike 25 minuta

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close