Aktivan odmor vašeg školarca?

Objavljeno: 11.06.2013 | Teme: Ljeto Školski praznici
Aktivan odmor vašeg školarca?

Praznici su pravo vrijeme da dijete uključite u neku sportsku grupu. Time ćete djetetu omogućiti optimalan psihofizički razvoj, na pozitivan ćete ga način odviknuti od pretjeranog sjedenja pred kompjutorom te ga naviknuti na trajnu fizičku aktivnost. Za optimalan i zdrav razvoj djeteta stručnjaci preporučuju najmanje sat vremena dnevno umjerene fizičke aktivnosti. Prema tome, dijete bi svakodnevno trebalo imati uvjeta i vremena za, primjerice, vožnju biciklom, rolanje, skakanje, penjanje, trčanje, igranje loptom i ostale aktivne igre.

 

Osim za poticanje djeteta na svakodnevnu fizičku aktivnost, praznici su idealni za osvještavanje potrebe i početak sustavnog bavljenja nekom sportskom aktivnošću, kojom će dijete ciljano razvijati svoje fizičke, ali i psihičke te socijalne potencijale. Iako je kretanje u prirodi djeteta, pri izboru sportske aktivnosti treba voditi računa o njegovim fizičkim i psihičkim osobinama. Prilikom odabira sportske aktivnosti, vodite brigu o stručnosti i pedagoškim kompetencijama voditelja jer  da bi dijete zaista uživalo u odabranom aktivnosti, ono ne smije osjećati ni pritisak roditelja ni trenera.

 

 

 

Kako ljetni praznici ne bi proletjeli  samo u igri i ljenčarenju provjerite ljetnu ponudu edukacijskih centara u Vašem gradu. Iskoristite vrijeme dok ste na poslu kako bi Vaš mališan naučio ili usavršio strani jezik kroz potpuno drugačije i praznicima prilagođenije sadržaje unutar SMART KIDS DJEČJEG KLUBA. Smart KIDS program obogaćen je za Dječji klub i to za sve trenutne polaznike škole kao i za one koji bi to tek željeli postati. Cilj kluba je nadogradnja nastavnih sadržaja kroz zanimljive radionice.

 

Saznajte više na http://www.smart-kids.info/

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close