Zašto je važno slaviti dječje rođendane

Objavljeno: 01.02.2012 | Teme: Upoznajmo svoje dijete
Zašto je važno slaviti dječje rođendane

Kroz igru s drugom djecom naše dijete se uči mnogim vještinama koje će mu kasnije u životu olakšati snalaženje u međuljudskim odnosima. Za razliku od roditeljske ljubavi koja se sama po sebi podrazumijeva, ljubav i poštovanje među vršnjacima mora se zaslužiti. Kroz kontakte i druženja s vršnjacima dijete se uči kako graditi odnose sa svojim vršnjacima. Ono uči razgovarati, slušati tuđe mišljenje i prihvaćati tuđe prijedloge, uči se kako biti strpljiv, kako dijeliti stvari sa drugima i kako biti nesebičan. Kroz igru dijete izražava svoje želje i isto tako prihvaća i tuđe potrebe. Ono kroz druženje sazrijeva i upija razne korisne informacije, izgrađuje se u ličnost koja će se u budućnosti znati nositi kroz međuljudsku komunikaciju i sve ostale vidove komunikacije.

 

Zato omogućite svom djetetu što više druženja s vršnjacima kako biste mu dali samopouzdanje i kako bi vaše dijete izraslo u stabilnu i pozitivnu osobu čiji će život obogatiti puno dobrih prijatelja, od kojih će mu neki biti za cijeli život.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close