Uradi sam: Ukrašavanje poklona

Objavljeno: 20.12.2012 | Teme: Uradi sam
Uradi sam: Ukrašavanje poklona

Pošto je vrijeme darivanja blizu, a trebate Vašim najdražima pokloniti neku sitnicu, predlažemo Vam da sa klincima sami ukrasite obični papir za zamatanje. Ne treba Vam puno materijala, a što je najbolje, jako je jednostavno, ne zahtijeva puno vremena i klinci mogu sudjelovati.

 

POTREBAN MATERIJAL:

-spužva

-tempere

-malo vode

-obični papir za zamatanje (poput ovog na slici)

 

PRIPREMA: 

 

1.) Odredite veličinu papira koji je potreban da možete zamotati poklon. Zamotajte ga i zaljepite selotejpom ili zaklamajte.

2.) Odlučite koji uzorak biste htjeli. Ako ste odabrali bor kao na ovoj slici, škarama izrežite spužvu tako da dobijete oblik bora, a od ostatka spužve izrežite oblik koji će nalikovati na posudu u kojoj je bor. Možete odabrati i druge uzorke, kao što su na primjer božićne kuglice, pahulje,..

3.) Boju koju ste odabrali razrijedite sa malo vode, ali pritom pazite da ne razrijedite previše, već da tempera i dalje  bude gusta.

4.) Umočite spužvu u boju. Ne morate ju skroz umočiti, već samo jednu stranu. Prislonite ju na zamotani poklon i malo pritisnite. Odmaknite i pogledajte da li je ostao otisak na poklonu. Isto to napravite nekoliko puta na različitim mjestima.

 

 

Nadamo se da Vam se svidjelo!