Uradi sam: Ukrašavanje poklona

Objavljeno: 20.12.2012 | Teme: Uradi sam
Uradi sam: Ukrašavanje poklona

Pošto je vrijeme darivanja blizu, a trebate Vašim najdražima pokloniti neku sitnicu, predlažemo Vam da sa klincima sami ukrasite obični papir za zamatanje. Ne treba Vam puno materijala, a što je najbolje, jako je jednostavno, ne zahtijeva puno vremena i klinci mogu sudjelovati.

 

POTREBAN MATERIJAL:

-spužva

-tempere

-malo vode

-obični papir za zamatanje (poput ovog na slici)

 

PRIPREMA: 

 

1.) Odredite veličinu papira koji je potreban da možete zamotati poklon. Zamotajte ga i zaljepite selotejpom ili zaklamajte.

2.) Odlučite koji uzorak biste htjeli. Ako ste odabrali bor kao na ovoj slici, škarama izrežite spužvu tako da dobijete oblik bora, a od ostatka spužve izrežite oblik koji će nalikovati na posudu u kojoj je bor. Možete odabrati i druge uzorke, kao što su na primjer božićne kuglice, pahulje,..

3.) Boju koju ste odabrali razrijedite sa malo vode, ali pritom pazite da ne razrijedite previše, već da tempera i dalje  bude gusta.

4.) Umočite spužvu u boju. Ne morate ju skroz umočiti, već samo jednu stranu. Prislonite ju na zamotani poklon i malo pritisnite. Odmaknite i pogledajte da li je ostao otisak na poklonu. Isto to napravite nekoliko puta na različitim mjestima.

 

 

Nadamo se da Vam se svidjelo!

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close