Ukrašavanje Uskršnjih jaja

Objavljeno: 29.03.2013 | Teme: Uskrs
Ukrašavanje Uskršnjih jaja

Jaja ofarbana lakovima za nokte

 

Ovaj način farbanja radi se tako da se pojedinačno ukrašava u vodi sa lakovima za nokte. Fora, zar ne?!

 

Sve što Vam treba za ovaj jednostavan način farbanja jaja su:

 

*jaja

*stari lakovi za nokte

*plastična čaša

*mlaka voda

*čačkalice

*rukavice za jednokratnu upotrebu

 

Izrada

 

Napunite čašu sa mlakom vodom i izlijte lakove raznih boja u vodu, ne puno tek toliko da pokrije pola jajeta . Čačkalicama se poigrajte sa bojama. Neka budu što šarenija. Uzmite jaje sa rukama i uronite u vodu na sekundu te izvadite van. Polegnite jaje u kartonskoj kutiji za jaja ili na nešto slično da se osuše. Drugu polovicu možete ostaviti neofarbanu ili napisati domišljate porukice, sami odlučite.

 

 

 

Print listova na jajima u veselim bojama

 

Ovaj način su nas naučile naše bake, pa ćemo ga zbog duge tradicije staviti pod favorite kako pofarbati jaja. No ovaj način radimo na veseli način u žarkim bojama.

 

Materijal

 

*ubrani listovi (paprat,kopar,menta,lišće)

*tvrdo kuhana jaja

*kuhinjske gumice

*najlon čarape narezane na više dijelova

*ocat

*žarke boje za bojanje jaja

*žlica

 

Izrada

 

Kada su jaja tvrdo kuhana ,ocijedite ih i ostavite da se posuše. Ubrane listove stavite na željeni položaj na jajetu i dio čarape zavežite tako da se list ne miče, te zavežite sa gumicom.Ako želite da jaja budu u što izraženijim bojama  za svaku  kupku jajeta, pomiješajte 1/2 šalice tople vode, 1 žličica octa, i 10-20 kapi bojila u čaši. Pažljivo uronite jaje  i pustite ga na 4 minute. Koristite žlicu kako bi jaje izvadili iz  boje i postavite ga na natkrivenom radnu površinu. Pažljivo skinite gumicu.čarapu i list. Neka se  jaje osuši potpuno prije dodatnog rukovanja.

 

 

 

 

 Moderna jaja na pet načina

 

Prvi način- Omotane gumice

Ove jaja su izrađene pomoću gumica, stavite gumice na svako jaje i tako ćete dobiti super uzorak.O postupku za farbanje u bojama sve već znate.

 

Drugi način-  Pastelne mrvice 

Za ovo će vam trebati mrvice za kolače u ludim bojama,tvrdo kuhana jaja,kist,ljepilo i žlica. U zdjelu usipajte mrvice, kistom namažite ljepilo na  jaje i uvaljajte ga u zdjelu sa mrvicama. I u par trenutaka imate prekrasna jaja.

 

Treći način- Decopage jaja

Skuhajte jaja i pustite da se ohlade. Obojite ih ili ostavite neobojena. Sa salveta izrežite lijepe motive. Umutite bjelanjak te stavite motiv na jaje. Umočite četkicu u bjelanjak i polako premazujte njome motiv na jajetu. Bjelanjak djeluje kao prirodno ljepilo, pa će se motiv sa salvete prilijepiti za jaje. Ostavite da se osuši tijekom noći.

 

Četvrti način- Blistava jaja

Ovaj način ukrašavanj se radi na isti način kao i sa mrvicama za kolače, ali se upotrebljavaju razne gliter šljokice.

 

Peti način- Smiješna jaja

Sa ovim načinom ćete se puno nasmijati, samo nacrtajte što smiješnija lica jajima…

 

*Slike su poredane po načinima ukrašavanja.

 

Naravno uključite i djecu da Vam pomognu sa ukrašavanjem.

 

Želimo Vam dobru zabavu!

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close