Torta “Visoki pješčani dvorac”

Objavljeno: 25.06.2012 | Teme: Recept Torta
Torta “Visoki pješčani dvorac”

Ova mrvicama prekrivena torta idealna je za iznenađenje koje možete prirediti Vašem djetetu, a izgledom asocira na more i plažu.

 

SASTOJCI

 

· žuti biskvit promjera 22 cm

· žuti biskvit promjera 20 cm

· žuti biskvit promjera 15 cm

· 2 posude po cca 350 g kreme od vanilije

· vanilin vafli (piškote) – 350 g, 150 g za posipanje

· 6 kugli sladoleda

· 6 žlica šećera

· krekeri u obliku štapića

· slatkiši u obliku školjki, riba i kamenja

 

 

PRIPREMA

 

1) Koristite nož sa dugom oštricom za rezanje biskvita ako ste biskvit pekli u pravokutnom kalupu. Jedan biskvit izrežite tako da bude promjera 22 cm, drugi 20 cm, a treći 15 cm.

Prvi biskvit premažite kremom od vanilije i na njega stavite drugi. Isto tako napravite s drugim, premažite ga i stavite treći. Za sve to koristite kremu iz jedne posude.

 

2) Koristite oklagiju ili uredaj za usitnjavanje  hrane kako bi se vafli (piškote) usitnili. Ako koristite oklagiju, prelazite preko vafla (piškota) dok ih ne usitnite. Preporučamo uređaj za usitnjavanje hrane.

 

3) Nakon što ste izmrvili vafle (piškote) ubacite ih u kremu iz druge posude i premažite cijelu tortu tom kremom.

 

4) Poslažite krekere u obliku štapića oko torte.

 

5) Kornete sa zaobljenim dnom poslažite po torti, ubacite po kuglicu sladoleda te poklopite kornetima sa špičastim dnom.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close