Torta “Princezina kruna”

Objavljeno: 20.06.2012 | Teme: Hrana i piće Recept Torta
Torta “Princezina kruna”

Savršena torta za svaku rođendansku proslavu! Zbog ove prekrasne torte Vaša mala djevojčica osjećati će se kao prava princeza!

Sastojci
  • · 155 ml brašna (cca 120g)
  • · 470g tijesta za suhe kolače
  • · Kalup za rezanje tijesta (možete isprintati ovdje)
  • · 4 velike žlice žutog dekorativnog šećera
  • · 900g bijele glazure
  • · Bomboni za dekoraciju – m&m i gumeni bomboni, ili po želji
  • · 2 okrugla biskvita za tortu promjera 20cm

 

Zamijesite brašno u tijesto za suhe kolače da ga učvrstite. Na pobrašnjenoj površini, uvaljajte tijesto u 5 milimetara debeli pravokutnik. Korištenjem kalupa napravljenim iz predloška koji možete skinuti niže dolje, izrežite što više kolačića možete. Za tortu vam treba minimalno 12 kolačića, 11 + 1 za svaki slučaj. Prenesite kolačiće na foliju i posipajte ih sa žutim šećerom. Pecite ih u skladu sa uputama na paketu tijesta za kolače, ili sve dok rubovi ne poprime zlatno-smeđkastu boju. Nakon što su gotovi potrebno ih je u potpunosti ohladiti.

 Izdvojite 125g glazure i napunite alat za nanošenje glazure (ako ga nemate možete koristiti malu plastičnu vrećicu: napunite vrećicu, zavežite ju i napravite malu rupicu na uglu vrećice. Stiskajući vrećicu glazuru nanosite kako želite). Nanesite glazuru u tankim zmijicama na kolačiće, dodajte bombone i ukrasite kolačiće kao na slici gore. Ostavite glazuru barem 1 sat da se stvrdne prije baratanja s kolačićima.

Tortu napravite na način da na dno postavite sloj biskvita, zatim sloj glazure i opet sloj biskvita. Dugačkim nazubljenim nožem poravnajte gornji sloj torte, te je prelite glazurom. Na vrhu torte ostavite malo više glazure u obliku stošca i uredite sa malom žlicom kao na slici desno. Sada oprezno oko torte posložite kolačiće koje ste pripremili i ukrasili. Između kolačića nanesite sloj glazure kako biste ih učvrstili.

Torta je dovoljna za 11 osoba. Tortu možete napraviti od različitih okusa biskvita i glazura ovisno o ukusu. Neke od primjeraka glazura možete pronaći ovdje.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close