Smiju li djeca u EU puhati balone ?

Objavljeno: 16.02.2012 | Teme: Dekoracija Zabava
Smiju li djeca u EU puhati balone ?

EU direktiva o sigurnosti igračaka kaže kako djeca koja su mlađa od osam godina ne smiju puhati balone bez nadzora roditelja  jer postoji opasnost da ih progutaju i uguše se. Frulice i razni magneti također su proglašeni riskantnim i opasnim igračkama. Zanimljivo je da frulice smiju koristiti samo djeca iznad 14 godina.

 

Proizvođači moraju na takvim igračkama imati istaknute deklaracije o njihovoj opasnosti a  u trgovinama će se smjeti prodavati samo one igračke koju u potpunosti zadovoljavaju sve zakonske zahtjeve europske unije.

 

EU legislativa također će odrediti i dopuštene razine buke za igračke poput čegrtaljka i raznih muzičkih instrumenata. Npr. svi medvjedići za djecu ispod 4 godine morat će biti primjereni za pranje u veš mašini, jer se EU brine zbog bacila koji bi se na njima mogli nakupiti.

 

Nove regulacije možda nisu lake za razumjeti no stručnjaci za sigurnost znaju najbolje, izjavio je jedan drugi eurokrat. “Možemo reći kako su generacije djece puhale balone, ali ne više, i zbog toga će biti sigurnija”.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close