Samopouzdanje djeteta

Objavljeno: 19.02.2012 | Teme: Upoznajmo svoje dijete
Samopouzdanje djeteta

Već smo prije pisali kako je važno kod djeteta razviti samopouzdanje a dječji rođendani i druženja su sjajna prilika za to. U najranijoj dobi bitno je kod djeteta razviti svijest o tome koliko je ono važno i bitno a toplim riječima i pohvalama dati ćete mu osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Zato, pohvalite ga kad god to zasluži, pohvalite njegov trud i napor i vrijeme koje ulaže da bi nešto dobro učinilo. Dajte mu glavnu riječ što je više moguće jer djeca obožavaju da im se povjeravaju sitni zadaci jer tako imaju osjećaj da u njih vjerujete. Trude se pokazati  kako su odrasla poput vas i da se na njih možete osloniti.

 

Djetetu je važno pokazati da je normalno griješiti. Ako je dijete učinilo nešto loše ne znači da je dijete loše nego jednostavno nije imalo dobar dan ili je nešto krivo pošlo za rukom. Nije zato smak svijeta i ne treba sve tako crno gledati. Nažalost, u današnje vrijeme roditelji traže od svoje djece da se “natječu” sa drugom djecom. Dolazi do toga da  ispaštaju djeca a kasnije i njihovi roditelji kojima se predbacuje zbog njihove prisile i nerealne ambicioznosti.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close