Kako tehnologija utječe na razvoj i govor djece?

Objavljeno: 15.02.2013 | Teme: Razvoj djeteta Tehnologija
Kako tehnologija utječe na razvoj i govor djece?

Zbog premalo vremena s roditeljima i komuniciranja sa starijima, a sve više zabavljanja s modernim uređajima poput smartphonea, igraćih konzola i TV-a sve više djece ima poteškoća u govoru, pokazala je šestogodišnja studija britanske vlade pod nazivom-Program za istraživanje bolje komunikacije.

 

Broj djece koja imaju neki oblik govorne mane ili poteškoće u sklapanju rečenica porastao je za 70 posto, piše Daily Mail.

 

Osim toga, istražitelji su izvijestili kako djeca u školu dolaze sa slabije razvijenim govornim vještinama nego ona prethodnih generacija. Nedavne su studije također pokazale da djeca koja kasnije razvijaju svoje vještine govora kasnije imaju više problema s učenjem te lošije ocijene.

 

– Jedan od problema je to što roditelji zbog premalo vremena provedenog s djecom kasno uočavaju da ono ima problema u govoru – istaknula je voditeljica studije, Jean Gross.

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close