Kako najbolje zaštiti dijete od sunca

Objavljeno: 06.07.2012 | Teme: Ljeto Zaštita od sunca Zdravlje
Kako najbolje zaštiti dijete od sunca

Prilikom svakog odlaska na ljetovanje pitate se kako najbolje zaštiti svoje dijete od štetnog UV zračenja. Dječja koža izuzetno je osjetljiva, stoga je pravilna zaštita tijekom izlaganja suncu od iznimne važnosti. Kako biste zaštitili svoje dijete posebnu pažnju trebate usmjeriti na zaštitu dječjih očiju koje su iznimno osjetljive, a štetne UV zrake mogu ih dodatno nadražiti. Dječje naočale i šeširić stoga trebaju biti među glavnom baby opremom u vašoj torbi prilikom odlaska na ljetovanje.

 

Kvalitetne dječje naočale zaštititi će  oči od štetnih UV zraka i spriječiti nadraživanje.

 

Zatim apsolutno svi izvori su jedinstveni da kvaliteta kreme i cijena nemaju neke dodirne točke. Ono što zaprepašćuje je da se na testovima često najskuplje kreme pokažu kao loše ili vrlo loše. Iz ovoga možemo zaključiti samo jedno. Ne nasjedajte na marketing. Na netu je lako nači hrpu stranica koje testiraju kreme, nemojte vjerovati jednoj. Možda će 50% krema biti nedostupne na našem tržištu. No vama treba samo jedna, zar ne?? Unesite u google, “sun cream test kids”  i birajte..

 

Ono što se svi slažu je da krema za klince mora imati UVA i UVB zaštitu. Mora biti SPF /sun protection factor (faktor zaštite od sunce) između 15 i 30. Veći faktori su se pokazali nedostojni svojih brojeva i u golemoj većini jedino što nude je visoka cijena.

 

Krema mora biti vodootporna. Ako i niste na moru, djeca se znoje i špricaju. Dakle kada gledate test neke kreme obvezatno uzmite u obzir i taj faktor. Krema također ne smije biti naparfumirana i mora imati antialregijska svojstva. Naime djeca imaju puno nježniju kožu od odraslih osoba. Kemikalije koje tražite u kremi da biste bili sigurni da je ona kvalitetna su; avobenzon, titanium dioxid i cink oksid. Te kemikalije odbijaju sva zračenja.

Dodatno je zgodno porazmisliti o “labelu” sa zaštitom od sunca kako bi zaštitili usne svoje princeze ili princa.

Ne dozvolite da se krema sama bori. Dodajte u postrojbe kapu sa šiltom i majicu. Postoje “surferske” majce koje su cool i koje uz to što štite dijete od vjetra odbijaju UV zrake. Ne nasjedajte na neoprenske, najlonske i ine majice. One ne rade apsolutno ništa u zaštiti od sunca..

I što još za kraj?? Između 10 i 16 sati nije ljepo biti na suncu, nađite hlad, suncobran (od materijala koji ne propušta UV zrake) i uživajte. Klince namažite pola sata prije izlaganja suncu i “terapiju” ponavljajte svakih sat vremena.. Lijepo se provedite na moru!

 

Izvori: mamaitata.hr, slogica.com.hr

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close