Kako jednostavno izraditi dječje kostime?

Objavljeno: 05.02.2013 | Teme: Maškare Uradi sam
Kako jednostavno izraditi dječje kostime?

Maškare su zapravo razdoblje prije korizme u kojem se priređuju povorke, kostimirani i maskirani plesovi, a nakon Čiste srijede započinje korizmeno vrijeme koje završava Uskrsom u travnju. Stoga je sada prilika da odaberete kostim i ludo se provedete na jednom od karnevala koje ima gotovo svako mjesto i grad. Malo se raspitajte kada se i što održava u bližoj okolici i krenite na ples, a evo i nekoliko jednostavnih ideja za kostime.

 

Farmer ili farmerica

I ovaj kostim je lako osmisliti. Uzmite hlače na tregere i kariranu košulju ili prigodnu majicu te uz njih kombinirajte gumene čizme i slamnati šešir. Ako slučajno imate mala drvena kolica koja se mogu vući za jednu ručku, napunite ih bundevama i kojom plišanom životinjom te uzmite lopaticu i grabljicu koje čuvate za ljetne radosti. Tako će vaš farmer ili farmerica imati i sav potreban alat.

 

Spa princeza

Ovo je vrlo jednostavan kostim i sve imate kod kuće. Potreban je kućni ogrtač, jedan ručnik i malo šminke. Lice našminkajte kao da dijete ima masku za opuštanje, ručnik omotajte oko glave, obucite ogrtač i evo spa damice. Ako ćete biti na otvorenom, ispod ogrtača lako možete obući više slojeva odjeće, a ispod ručnika staviti kapu.

 

Mišići, zečići i mačke

Ovi kostimi su slatki za više člane obitelji jer možete kombinirati različite životinje. Uha za mačkicu ili malog miša lako ćete izrezati od kartona, obojiti flomasterima ili temperama te prilijepiti za rajf. Za lice kupite boje kojih ima u svim većim trgovinama ili centrima pa iscrtajte nosiće i brkove. Za kostim je najbolje koristiti tajice i majice čije boje opet možete kombinirati ovisno o kojem se liku radi. Za rep koristite razne materijale koje možete kupiti u specijaliziranim trgovinama. Tako se možete poigrati krznom ili jednostavno napuniti staru čarapu ili hulahopku. Zečiću u džep stavite mrkvicu, a mišiću od kartona izradite krišku sira.

 

Princeze i kraljevići

Uvijek su popularni, a kostime možete kombinirati s igračkama koje klinci imaju kod kuće. Tako, primjerice, za plašt možete iskoristiti stari stolnjak, izraditi krunu od kartona i ukrasiti je umjetnim dijamantima, bojama i šljokicama. Tome pridodajte čarobni štapić ili mač i prinčevi i princeze spremni su za pohod na dvor. Ako imate vremena i volje, plašt možete izraditi od obične plahte, pa je ukrasiti bojama za tkanine ili sve napraviti od krep papira.

 

Izvor: www.tportal.hr

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close