Gusarska zabava

Objavljeno: 26.08.2012 | Teme: Zabava
Gusarska zabava

Gusarska zabavu ćete vjerovatno organizirati jednom u životu ali to će biti zabava koju će vaš mali gusar pamtiti! Ovdje ćete pronaći sve ideje za gusarsku zabavu, od pozivnica do dekoracija igara i torte.

Sve za rekvizite za gusarsku zabavu pronađite u trgovini “Boom” -> www.boom.hr

 

POZIVNICE

 

Pozivnice za gusarsku zabavu možete napraviti na nekoliko prikladnih načina. Možete napraviti pozivnicu na mapi za blago, ili piratskoj zastavi! Ili možete pak izraditi male kutijice sa blagom u kojima će biti pozi. U svakom slučaju, koristite font i ukrase koji priliče gusarima i ne zaboravite pritom navesti ključne informacije: datum, mjesto i vrijeme gusarske zbava.

 

DEKORACIJE I KOSTIMI

 

Dekoracije će biti jako bitne za vašu zabavu! Ukoliko se nalazite u Splitu, svakako preporučamo da navratite u Trgovinu Boom, tamo ćete pronaći sve potrebne rekvizite za dobru gusarsku zabavu! Ako nema slične trgovine u Vašoj bizini, ne brinite, sve možete napraviti bez velikog troška i sa malo truda i vremena. Uredite okoliš starim drvenim znakovima sa gusarskim natpisima, napušite balone, pripremite gusarske kape i poveze za oči, izradite gusarske zastave. Ukoliko želite zaista dočarati gusarski ambient možete od kartona napraviti mali gusarski brod!  Svakako se držite crne boje , kosturskih glava i kostiju, a možete ubaciti i pokoju sliku papigice ili napraviti kuke od kartona.

 

Gusarske kostime također možete izraditi sami, samo vam treba nekoliko starih platnenih vreća, pokoja plahta koju više ne trebate, karton i puno volje. 

 

 

IGRE I AKTIVNOSTI

 

1) Lov na blago: Sakrijte mape sa tragovima po kući, možete ih staviti u kuverte. Razdijelite goste u dvije ekipe i svakoj dajte kuvertu sa prvom mapom. Ona ekipa koja uspije pronaći “blago” dobiva nagradu.

2) Postavi zastavu: Napravite piratsku zastavu i odredite mjesto koje će služiti kao “piratski brod”. Razdijelite klince u parove, jedan od para ima povez na očima i zastavu, a drugi ga navodi do mjesta gdje bez gledanja treba postaviti zastavu. Nagradite najspretniji par.

3) Hodanje po daski: Odvojite jedan stari stolnjak i nabavite pjenu za brijanje. Rasprostrite stolnjak na podu i povucite dvije crte u razmaku od pola metra. Klinci moraju s povezom na očima prehodati “dasku” bez da diraju rubove (pjena za brijanje). 

 

TORTA

 

Za ovu zabavu možete iskoristiti izvrsnu piratsku tortu koju možete pronaći OVDJE!