Edukacija kroz igru i zabavu – Movie night!

Objavljeno: 20.02.2013 | Teme: Edukativno Radionica
Edukacija kroz igru i zabavu – Movie night!

Radionice za djecu odličan su način da kroz zabavan i edukativan način djeca brzo i lako usvoje sadržaje, razvijaju kreativnost i obogačuju svoju maštu. Primjer radionice koja sve to donosi na jedan drugačiji i inovativan način je “Movie night” radionica u Laboratoriju zabave!

 

movie_night

 

Na Movie night radionicama prikazuju se probrani animirani i igrani filmovima sa poučnom porukom i edukativnim karakterom. Prije svakog filma djeci se daje kratak uvod i skreće se pažnja na važne djelove. Nakon filma slijedi analiza i kreativna radionica u kojoj se izdvoje važni elementi iz filma i na zabavan način izrade. Djeca sve što izrade u radionicama nose kući kao podsjetnik na pogledano.

 

Djeca na taj način dobivaju osječaj za kulturu, kroz filmove edukativnog karaktera uče o životnim vrijednostima, a radionice im pomažu da na kreativan i zabavan način usvoje sadržaj.

 

 

Seuss-cat-hat

Jedna takva Movie night radionica održati će se u četvrtak 21.02.2013. u Laboratoriju zabave (Trnjanska cesta 3, Zagreb) s početkom u 17:30 a prikazati će se igrani film “Cat in The Hat” Dr. Seuss-a.

Sve informacije i rezervacije na laboratorij.zabave@gmail.com ili na brojeve telefona 0955636279 i 0981868587.

 

 

Dr. Seuss i “Cat in The Hat”

 

Poznati američki pisac Dr. Seuss napisao je 46 dječje knjige koje su često karakterizirane izmišljenim likovima i rimom. Jedna od njegovih najpoznatijih knjiga, The Cat in the Hat napisana je 50-ih godina na način da je autor koristio samo 252 pomno odabrane riječi s namjerom da se poveća pismenost djece u SAD-u.

 

Knjiga o mačku koji unosi veseo i razigran oblik kaosa u kućanstvo dvoje male djece, brata i sestre jednog kišnog dana. Mačak izvodi razne trikove kako bi zabavio djecu a knjiga je ekranizirana 2003. godine.

 

 

Ako nastavite pregledavati ili kliknete "Prihvati sve kolačiće", pristajete na pohranjivanje kolačića prve i treće strane na uređaju kako biste poboljšali navigaciju na web-lokaciji, analizirali upotrebu web mjesta i pomagali u našim marketinškim naporima. Pročitajte Politika kolačića Pravila privatnosti

Privacy Preference Center

Close